• 1
  • 2
  • 3

Themalessen yoga nidra of yoga dans

Regelmatig zijn er op de eerste zondag van de maand themalessen te volgen.
Gewoon in het pand van Da-ad architecten aan de Paltz 21 Beilen van 9.30 - 10.45 uur.

Yoga nidra is een geleide meditatie van ongeveer 40 minuten. Gedurende de yoga nidra lig je in een gemakkelijke houding op je mat. Yoga nidra hebben als doel volledige ontspanning van geest en lichaam. De oefeningen brengen je in een staat van bewustzijn tussen waken en slapen. Door een vaste volgorde in de begeleiding aan te houden, ontstaat er een volledige harmonie en integratie van de drie niveaus van bewustzijn: waak, droom en diepe slaap. Dit gebeurt onder meer door adembewustzijn, bodyscan en visualisatie. Je blijft dus wakker. Verder is yoga nidra gericht op het loslaten van drie type spanningen:

.spierspanningen
.emotionele spanningen
.mentale spanningen

We starten met een “warming-up”. Dat betekent dat we als eerste verschillende oefeningen doen om het lichaam voor te bereiden op het langere liggen.
We ronden af met een kopje thee om je lichaam en geest tijd te geven om in stilte de yoga nidra te verwerken.


In yoga&dans worden de hatha yoga-oefeningen met elkaar verbonden. Zo ontstaat er een vloeiende serie die uitgevoerd wordt op muziek. Via de muziek kom je vaak gemakkelijker uit je hoofd en ontstaat er een soort van flow. Afhankelijk van het thema en de intentie van de les wordt gewerkt met verschillende muziekstijlen (Afrikaans, klassiek, modern, enz). Thema's kunnen zijn: loslaten, verzachten en ontspannen of nieuwe kracht aanboren. De themles start met een korte meditatie en sluiten we af met een eindontspanning en een kopje thee.

Kijk voor informatie over de reguliere cursussen onder de pagina lessen.  

 

12 maart: Themales Maangroet bij volle maan

Op zondag 12 maart is er van 19.30 - 21.00 uur een themales "de maangroet". Die dag is er volle maan en dat geeft deze serie van twaalf Yogahoudingen extra spirituele betekenis. Je maakt contact met de mysterieuze kracht van de maan. De maan heeft grote kracht en invloed op ons. Bijvoorbeeld via het getij (eb en vloed). Ons lichaam bestaat voor zo’n 70% uit water. De maan heeft hiermee ook invloed op ons. De Maangroet (Chandra=Maan/schijnen, Namaskar=groet) eert deze krachten.

De yogahoudingen zorgen ervoor dat je je spieren rekt en strekt op een rustige en zachte manier. Door deze zachte beoefening ontstaat er een diepere rust in je lichaam. De Maangroet bevordert dan ook je nachtrust.

Deze themales is voor iedereen toegankelijk.
BIjdrage € 10,00
Opgave vooraf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie voor meer informatie ook facebookpagina Maangroet.

Yoga-avond serious yoga voor serious request

Ook dit jaar doe ik mee aan Serious Yoga. Op maandag 19 december van geef ik twee lessen waarvan de opbrengst gaat naar Serious Request:

19.00 - 20.15 uur yogadans
20.30 - 21.45 uur hathayoga

Locatie: eigen yogaruimte in De Baanderhoeve Brinkkampen 33 in Spier
Bijdrage: € 8,00 / volledig bestemd voor Serious Request 2016, Stille ramp 2016: kinderen sterven (onnodig) aan een longontsteking 
Opgave vooraf: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In beide yogalessen geef ik een zachte vorm van yoga, gericht op loslaten en ontspannen. Dit jaar is het yogathema “come and breathe with us”. Voor velen van ons is de adem een vanzelfsprekend gegeven, de adem is er altijd. Tijdens deze yogalessen zal er ook aandacht zijn voor de onverwachte kracht van de adem en het effect op ontspanning wanneer je je meer bewust wordt van de adembeweging en deze volgt in je lichaam
.

Serious Request 2016
Elke 35 seconden eist longontsteking een kinderleven. Wereldwijd sterven ruim 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. En de oplossing is relatief eenvoudig: een juiste behandeling en goede informatie.

Serious yoga in Westerbork
Vorig jaar heb ik samen met Sandra Schmidt van Yoga Westerbork meegedaan met serious yoga, dat is toen een heel mooi evenment geworden. Dit jaar doen we mee op twee locaties. Kun je niet op woensdag 14 december in Spier, dan kun je ook bij Sandra meedoen met de specilae serious yogalessen op woensdag 14 december (zie Ahimsa Yoga Westerbork)

Come breathe with us!
Serious Yoga’en – met zoveel mogelijk mensen – is bedoeld om aandacht te vragen, geld in te zamelen en positieve energie te genereren voor de stille ramp van elke 3fm Serious Request.

 

Beleef Sport en Cultuur Festival Beilen

afrodans1Op zaterdag 28 mei geef ik tijdens het Beleef Sport en Cultuur festival in Beilen in een van de festivaltenten twee lessen YogaDans van 14.00 - 14.30 en 16.15 - 16.30 uur. Wil je  meer informatie of meedoen ? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Of kijk op Facebook:DansEnEnergie, YogaDans en EasyFlowYoga

YogaDans: Aarden en loslaten op Afrikaanse muziek en verzachten en verstillen op een ballade. In de lessen yogadans doe je een combinatie van yogaoefeningen op muziek. Door de toevoeging van muziek kom je vaak gemakkelijker uit je hoofd en ontstaat er een soort van flow. De zachte benadering van het lichaam maakt dat je tot ontspanning komt en los laat.

 

 

Achthonderd Euro voor Serious Request

Wat een mooie en bijzondere yoga-avond werd het 14 december bij Restaurant Meursing in Westerbork. Met 63 deelnemers hebben we 800 Euro opgehaald voor Serious Request.
De landelijke opbrengst bedraagt 11.000 Euro. De bijdrage gaat naar kinderen in conflict-gebieden.
Met dank ook aan collega-yogadocent Sandra Schmidt.

Over Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Yogafirst - Yoga-Midden-Drenthe is in 2010 opgericht door Jeannet Kooi. Jeannet geeft een zachte vorm van hatha yoga. De oefeningen zijn gericht op het voelen van spanning in je lichaam en vervolgens het loslaten ervan en komen tot diepe ontspanning. Door die zachte benadering van het lichaam herken je je eigen grenzen beter en leer je binnen je eigen grenzen ontspanning te ervaren en te zijn in het nu. Jeannet heeft de vierjarige erkende yogadocentenopleiding gevolgd bij Yogahara in Groningen.


Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Paltz 21 - 9411 PM Beilen - Drenthe

06 - 54 39 72 92

info@yogamiddendrenthe.nl


Neem contact op!