• 1
  • 2
  • 3

Wat is Yoga?

In hatha yoga gaat het om aandacht, bewustwording en ontspanning. Door in aandacht oefeningen en bewegingen te doen, word je je meer bewust van je lichaam en alles wat er zich in afspeelt. Je komt wat uit je hoofd en de drukte van alledag. Je voelt welke delen van je lichaam wat stijf of gespannen zijn. Door eenvoudige oefeningen en met een minimale inspanning kun je die gespannen plekken in je lichaam verzachten en loslaten. De oefeningen maken je ook bewust van je ademhaling en hoe je je lichaam met behulp van ademhalingstechnieken wat meer kunt ontspannen.

Yoga is mindfull. Alles is goed. We doen rustige yogaoefeningen in een relaxte sfeer. Jeannet geeft een zachte vorm van yoga waarin ze verschillende yogastijlen combineert zoals hatha-, dru- en yin- en merdiaanyoga. De oefeningen zijn gericht op het voelen van spanning in je lichaam en vervolgens het loslaten ervan en komen tot diepe ontspanning. Door die zachte benadering van het lichaam herken je je eigen grenzen beter en leer je binnen je eigen grenzen ontspanning te ervaren en te zijn in het nu. De les start met een korte meditatie en sluiten we af met een eindontspanning.

Wat is het effect van yoga?

De meeste cursisten geven aan dat het effect van de yogaoefeningen vaak algehele ontspanning is, rust in je hoofd, bewustwording van je lichaam en balans. Als cursisten langer op les zijn, ervaren ze ook dat hun lichaam weer wat soepeler wordt.  Bekijk ook de oefeningen in de voorbeeldfilmpjes op facebook.

Wat is yoga&dans?

Als je yoga en dans samenvoegt, krijg je een unieke combinatie. Het is een samensmelten van asana's uit de yoga aan elkaar verbonden door passen en bewegingen uit de moderne jazzdans uitgevoerd op muziek. Via de muziek kom je vaak gemakkelijker uit je hoofd en via de dans kom je gemakkelijker in een soort van flow. Door verschillende yoga en muziek stijlen te combineren kun je heel verschillende gevoelswaarden ervaren en vergroot je je lichaamsbewustzijn. Een Afrikaanse dans kan heel aardend zijn, een ballade verzachtend of helend en het beleven van de samba juist heel enthousiasmerend en je vrolijk maken. Als je je een serie eigen hebt gemaakt, kan het verdieping geven of verstilling tot een zekere meditatieve werking. Het nodigt je uit om verbinding te maken met jezelf, te zijn in het nu. Verder boort het je levenslust en kracht aan en word je er blij van.

Ben je geïnteresseerd in een proefles? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ben je geïnteresseerd in bedrijfsyoga? klik dan hier

 

Over Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Yogafirst - Yoga-Midden-Drenthe is in 2010 opgericht door Jeannet Kooi. Jeannet geeft een zachte vorm van hatha yoga. De oefeningen zijn gericht op het voelen van spanning in je lichaam en vervolgens het loslaten ervan en komen tot diepe ontspanning. Door die zachte benadering van het lichaam herken je je eigen grenzen beter en leer je binnen je eigen grenzen ontspanning te ervaren en te zijn in het nu. Jeannet heeft de vierjarige erkende yogadocentenopleiding gevolgd bij Yogahara in Groningen.


Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Paltz 21 - 9411 PM Beilen - Drenthe

06 - 54 39 72 92

info@yogamiddendrenthe.nl


Neem contact op!