• 1
  • 2
  • 3

Docent

Yogadocent Jeannet KooiMijn naam is Jeannet Kooi. Ik ben VYN gecertificeerd yogadocent. Voor mij is yoga mijn yin, waarin ik mijn zachtheid kwijt kan, rust en ontspanning creëer voor mijn cursisten en mezelf. Mijn yogalessen kenmerken zich dan ook door invoelend waarnemen in een prettige rustgevende sfeer. In mijn yang ben ik interim communicatiemanager en schakel ik vaak tussen de verschillende opdrachten. Gedurende mijn vierjarige docentenopleiding bij Yoga Hara in Groningen (500 uren) heb ik ervaren dat yoga me helpt een goede balans te houden en me dichter bij mezelf brengt. Dat is ook de intentie waarmee ik mijn yogalessen geef.

De combinatie yoga&dans heb ik in 2014 ontdekt tijdens mijn specialisatie yoga&dans bij Magda Samson (Samsara in Bilthoven). Hierin kan ik mijn passie en enthousiasme voor dans kwijt. Ik heb jarenlang gedanst (onder meer jazz en latin). Door het samenbrengen van de asana's uit de yoga en passen en bewegingen uit de dans maak ik eenvoudige choreografiën. In de combinatie met muziek ontstaat er een vloeiende yogavorm waarin mensen vaak gemakkelijker uit hun hoofd en tot ontspanning komen.

Mijn ervaring als onderwijzeres in het basisonderwijs en bijscholing "yoga en hooggevoelige kinderen" bij docentenopleiding Samsara zet ik in voor de lessen ouder&kind yoga. Ik vind het erg mooi en dankbaar om te zien dat yoga echt werkt voor drukke kinderen. Ik houd de lessen heel speels, waarbij we onderwijl oefenen met adem, kracht en/of ontspanning. Het is elke keer weer een uitdaging is om al die drukke jongens en meisjes (en hun ouders) in rust te brengen tijdens de eindontspanning van de les.

Over Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Yogafirst - Yoga-Midden-Drenthe is in 2010 opgericht door Jeannet Kooi. Jeannet geeft een zachte vorm van hatha yoga. De oefeningen zijn gericht op het voelen van spanning in je lichaam en vervolgens het loslaten ervan en komen tot diepe ontspanning. Door die zachte benadering van het lichaam herken je je eigen grenzen beter en leer je binnen je eigen grenzen ontspanning te ervaren en te zijn in het nu. Jeannet heeft de vierjarige erkende yogadocentenopleiding gevolgd bij Yogahara in Groningen.


Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Paltz 21 - 9411 PM Beilen - Drenthe

06 - 54 39 72 92

info@yogamiddendrenthe.nl


Neem contact op!