• 1
 • 2
 • 3

Ouder&kind yoga

 • intensiveert de relatie
 • versterkt het vertrouwen tussen ouder en kind
 • kan kinderen helpen met slaapproblemen
 • biedt oefeningen aan kinderen met concentratieproblemen
 • helpt drukke kinderen om zelf rust te creëren
Ouder&kind yoga wordt gegeven in series van vier lessen op dinsdag of woensdag 16.00 - 17.00 uur (bij voldoende deelname). Het lesgeld bedraagt € 70,00 per koppel.

Waarom ouder&kind yoga?

"Ouder&kind yoga versterkt de relatie en het vertrouwen tussen ouder en kind." Dat is wat ouders vertellen in de deelnemersenquête ouder&kind yoga. Ook kinderen reageren enthousiast. Een uur is je vader of moeder er alleen voor jou, doe je samen leuke oefeningen, ben je een brullende tijger, een sterke boom of kopjesgevende kat.

Minder druk in het hoofd

Op speelse wijze krijgen ouder en kind tijdens de yogalessen oefeningen aangereikt die het kind kunnen helpen om beter te concentreren, zelf in slaap te komen of tot rust te komen. Zoals een van de kinderen zei na een les: "Het is minder druk in mijn hoofd".

Massage creëert rust

Een zeer gewaardeerd onderdeel van de les is de zachte massage die ouders en kind elkaar geven aan de hand van een beeldend verhaal. Bijvoorbeeld een strijkende zon, een tikkende waterval, blazende wind, enz. Vaak is de massage een begin van een ritueel dat ouders ook vaak thuis nog doen, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Het is een mooie vorm van intimiteit en creëert rust en ontspanning.

Schept een band

Verder geven ouders aan dat ouder&kind yoga vooral leuk is. "Je doet dingen samen met je kind, waar je niet zo snel aan toe komt in de dagelijkse drukke beslommeringen". Zoals een van de ouders zei in de enquête : "Het schept een band".

Voor wie is ouder&kind yoga?

Ouder&kind yoga is geschikt voor elke vader of moeder en kind tussen 7 en 11 jaar die samen op yoga willen. De cursus biedt handvatten voor kinderen met slaap- of concentratieproblemen, die stressgevoelig zijn of erg druk zijn in hun hoofd.

Opbouw van de cursus

Voorspelbaarheid en structuur zijn belangrijke aspecten in het vertrouwen van kinderen. Daarom heeft elke les een vaste opbouw. Om de aandacht vast te houden en het vooral leuk te laten zijn voor ouder en kind, is er veel afwisseling.

Onderdelen van een les:

 • losschudden op muziek
 • de rust ervaren van de adem
 • hathayoga-oefeningen
 • ouder&kind massage
 • eindontspanning

Recensie

"We hebben beiden genoten van de lessen. Er was veel afwisseling tijdens de les, zodat er weinig concentratieverlies was. Alle oefeningen waren erg goed voor mijn zoon (9 jaar). Hij vond het trouwens ook leuk om te doen. Ik ben erachter gekomen dat yoga goed voor kinderen is. Tegenwoordig krijgen kinderen wat mij betreft teveel prikkels om zelf rust te creëren. In de les kon mijn zoon bij het losschudden zijn meeste energie al kwijt. Daardoor kon hij gemakkelijker concentreren op wat kwam. De ontspanning op het laatst gaf rust. De massages doen we thuis nog steeds, ook mijn jongere zoon vind dit erg leuk en fijn."

Astrid Hidding

 

Over Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Yogafirst - Yoga-Midden-Drenthe is in 2010 opgericht door Jeannet Kooi. Jeannet geeft een zachte vorm van hatha yoga. De oefeningen zijn gericht op het voelen van spanning in je lichaam en vervolgens het loslaten ervan en komen tot diepe ontspanning. Door die zachte benadering van het lichaam herken je je eigen grenzen beter en leer je binnen je eigen grenzen ontspanning te ervaren en te zijn in het nu. Jeannet heeft de vierjarige erkende yogadocentenopleiding gevolgd bij Yogahara in Groningen.


Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Paltz 21 - 9411 PM Beilen - Drenthe

06 - 54 39 72 92

info@yogamiddendrenthe.nl


Neem contact op!