• 1
  • 2
  • 3

Bedrijfsyoga

Vaak zijn we de hele dag met ons hoofd bezig en druk. Het is dan zinvol om af en toe even te kunnen ontspannen achter je bureau. Yogaoefeningen op de werkplek geven die ontspanning en weer nieuwe energie. Maar kunnen ook beginnende nekklachten, hoofdpijn of zelfs RSI tegengaan. Bij yoga op de werkplek reikt Jeannet individueel oefeningen aan die je zelf achter je bureau kunt toepassen.

Basiscursus

Bij de basiscursus yoga gaat het om aandacht, bewustwording en ontspanning. Door in aandacht oefeningen te doen, voel je welke delen van je lichaam stijf of gespannen zijn, maar ook hoe je eigen neigingen invloed kunnen hebben op wat er in je lichaam gebeurd. Soms zijn mensen erg perfectionistisch, of vinden het moeilijk om hun grenzen te bewaken. Dat kan zich vertalen in het lichaam. Ze hebben bijvoorbeeld een hoge ademhaling, pijnlijke schouders, nek, gespannen ogen. Door met minimale inspanning eenvoudige oefeningen te doen, leren mensen voelen waar spanning zit en hoe je die gespannen plekken in je lichaam kunt verzachten en ontspannen. De ademhaling is hierin een belangrijk hulpmiddel. De bewustwording van de eigen neiging tijdens in de yogaoefeningen vertaald zich door naar hun houding in de werkomgeving, waardoor de veerkracht van mensen wordt vergroot. 

Start-up

Bij de start van een teamdag het hoofd leegmaken, zodat er ruimte komt voor nieuwe inspiratie en ideeën of verbinding ontstaat in de groep. Samen met de groep doet Jeannet een korte sessie actieve of meditatieve yoga-oefeningen.

Maatwerk

De programma's stelt Jeannet in overleg samen en sluiten aan bij de wensen, thematiek of individuele situatie. Alles is mogelijk! Neemt u voor meer informatie contact op via M 06 - 54 39 72 92 of mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Recensie 

“Als teamcoach heb ik bedrijfsyoga gebruikt op een teambegeleidingsdag met als doel even ‘uit het hoofd’ te komen. Het is heel bijzonder om op zo’n dag op een heel andere manier in de groep toch alleen met jezelf bezig te zijn. Dat maakt dat ieder echt de tijd neemt om ‘naar binnen te kijken’ en te ervaren hoe je eigen spanning en ontspanning op deze dag is. In deze teamdag stond ‘verbinding’ centraal, en Jeannet heeft de opbouw van de yoga mooi aangepast aan het thema. Ik vind het een uitstekende methodiek welke bij teamcoaching een aanvulling kan zijn.""

Gea Wilts, eigenaar en teamcoach van “Het Bureau

Over Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Yogafirst - Yoga-Midden-Drenthe is in 2010 opgericht door Jeannet Kooi. Jeannet geeft een zachte vorm van hatha yoga. De oefeningen zijn gericht op het voelen van spanning in je lichaam en vervolgens het loslaten ervan en komen tot diepe ontspanning. Door die zachte benadering van het lichaam herken je je eigen grenzen beter en leer je binnen je eigen grenzen ontspanning te ervaren en te zijn in het nu. Jeannet heeft de vierjarige erkende yogadocentenopleiding gevolgd bij Yogahara in Groningen.


Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Paltz 21 - 9411 PM Beilen - Drenthe

06 - 54 39 72 92

info@yogamiddendrenthe.nl


Neem contact op!