• 1
  • 2
  • 3
  • Home
  • Voor wie is yoga?

Voor wie is Yoga?

Yoga is voor iedereen: Mannen en vrouwen, jong en oud. Yoga Vitaal sluit ook goed aan bij ouderen en mensen met een fysieke beperking. Het gaat in yoga niet om presteren, yoga is wat goed is voor jou en jouw lichaam. Alles is goed, niets hoeft. Jouw intentie is genoeg.

Yoga&dans

Net als yoga is muziek en dans voor iedereen. Je laat je graag meevoeren door de muziek en je merkt dat je daardoor gemakkelijker uit je hoofd komt. Je wordt blij van dans en bewegen en wilt deze ervaring combineren met de verdiepende en verstillende effecten van yoga. Ook bij yoga&dans gaat het om jouw eigen belevingswaarde en die is altijd goed, omdat ieder mens uniek is.

Ouder en kind Yoga

Ouder en kind yoga is voor elke vader of moeder en kind tussen 7 en 11 jaar die samen op yoga willen. De cursus biedt handvatten voor kinderen met slaap- of concentratieproblemen, die stressgevoelig zijn of erg druk zijn in hun hoofd. 

Ouder en kind yoga is gebaseerd op traditionele yogahoudingen, concentratie- en ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen, vertaald naar de leefwereld van kinderen. "De oefeningen zijn voor alle kinderen simpel te doen, doordat ze herkenbaar zijn gemaakt voor kinderen, en ze inspelen op de fantasie van kinderen, een voorbeeld hiervan is de houding van de blazende kat of een standvastige ooievaar! En daarbij: je hoeft voor yoga niet lenig of superslim te zijn, alles is goed!"

Hulp bij het slapengaan

Kinderen kunnen veel baat hebben bij yoga. Door met aandacht oefeningen te doen leren ze zich beter te focussen op hun lichaam en te voelen wat er in hun lichaam gebeurd. Veel kinderen, hoe jong ze ook zijn, ervaren vormen van stress of druk. Bezig zijn met je lichaam en samen yoga doen helpt kinderen te vertrouwen, in zichzelf en in elkaar, maar ook te ontspannen. Dat kan helpen bij het slapengaan of omgaan met spanning. Bijvoorbeeld met de ogenoefening, de kindhouding of mohammedaan.

 

DIT VINDEN ONZE DEELNEMERS:


  • “Als teamcoach heb ik bedrijfsyoga gebruikt op een teambegeleidingsdag met als doel even ‘uit het hoofd’ te komen. Het is heel bijzonder om op zo’n dag op een heel andere manier in de groep toch alleen met jezelf bezig te zijn. Dat maakt dat ieder echt de tijd neemt om ‘naar binnen te kijken’ en te ervaren hoe je eigen spanning en ontspanning op deze dag is. In deze teamdag stond ‘verbinding’ centraal, en Jeannet heeft de opbouw van de yoga mooi aangepast aan het thema. Ik vind het een uitstekende methodiek welke bij teamcoaching een aanvulling kan zijn.

    --Gea Wilts, eigenaar en teamcoach van “Het Bureau” --
  • "We hebben beiden genoten van de lessen. Er was veel afwisseling tijdens de les, zodat er weinig concentratieverlies was. Alle oefeningen waren erg goed voor mijn zoon (9 jaar). Hij vond het trouwens ook leuk om te doen. Ik ben erachter gekomen dat yoga goed voor kinderen is. Tegenwoordig krijgen kinderen wat mij betreft teveel prikkels om zelf rust te creëren. In de les kon mijn zoon bij het losschudden zijn meeste energie al kwijt. Daardoor kon hij gemakkelijker concentreren op wat kwam. De ontspanning op het laatst gaf rust. De massages doen we thuis nog steeds, ook mijn jongere zoon vind dit erg leuk en fijn.

    -- Astrid Hidding, deelnemer ouder&kind yoga --

Over Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Yogafirst - Yoga-Midden-Drenthe is in 2010 opgericht door Jeannet Kooi. Jeannet geeft een zachte vorm van hatha yoga. De oefeningen zijn gericht op het voelen van spanning in je lichaam en vervolgens het loslaten ervan en komen tot diepe ontspanning. Door die zachte benadering van het lichaam herken je je eigen grenzen beter en leer je binnen je eigen grenzen ontspanning te ervaren en te zijn in het nu. Jeannet heeft de vierjarige erkende yogadocentenopleiding gevolgd bij Yogahara in Groningen.


Yogafirst-Yoga-Midden-Drenthe

Paltz 21 - 9411 PM Beilen - Drenthe

06 - 54 39 72 92

info@yogamiddendrenthe.nl


Neem contact op!